Omgeving

Wandelen, fietsen en genieten,
In een bosrijke omgeving

Wandelen

Onze ijssalon ligt op loopafstand van de Schinveldse Bossen en dichtbij de Brunssummerheide en de Teverenerheide.
In samenwerking met Wandelgids Zuid-Limburg zijn er een tweetal wandelroutes uitgestippeld. Je kunt ervoor kiezen om de ijssalon te gebruiken van als start/eindpunt of als tussenstop.

Wandelroute 299:
https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/1154-2/
Tijdens deze gemakkelijke wandeling, met een paar lichte heuveltjes, loopt u door de Schinveldse bossen naar het Schutterspark in Brunssum, waar genoeg zitbanken staan (Neem oud brood mee voor de eenden). De terugweg gaat door het bos en langs de mooie Kattenkoelenvijvers.

Wandelroute 1154:
https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/1154-2/
Ten noord-oosten van Schinveld ligt in de gemeente Gangelt de buurtschap Niederbusch. Tijdens deze flinke, maar toch gemakkelijke en grensoverschrijdende wandeling, wandelt u door open velden naar Natuurgebied Roode Beek – Heringsbosch, waar u enkele fraaie vennen passeert. Na een stuk door de Schinveldse bossen loopt u via veldwegen naar het centrum van Schinveld, waar u kunt pauzeren bij IJscoland. Behalve zelfgemaakt ambachtelijk ijs is er ook koffie met versgebakken wafel verkrijgbaar. (Open vanaf 13:30 uur). De terugweg wandelt u via leuke bospaadjes geruime tijd door de bossen en tussen 2 vennen door. U steekt weer de Duitse grens over en wandelt een flink stuk langs bosranden en over graspaadjes naar Niederbusch. U kunt ook de wandeling starten in Schinveld bij IJscoland, start de route dan bij punt 4.

Fietsen

Fietsen door Beekdaelen is genieten van prachtige natuur, vergezichten, kastelen, cultuurhistorie en uitrusten bij de gezelligste horeca. Geniet onderweg van de panorama’s over het plateaulandschap, proef lokale producten en luister naar de inspirerende verhalen van onze ‘locals’.
Onze ijssalon is gelegen in de Noord-lus op fietsknooppunt 62 (kruising Beekstraat/A Ge Water)

Voor meer informatie en de volledige fietsroute: https://www.visitbeekdaelen.nl/beekdaelenroute/

Overnachten

Ben je van plan om langer in onze prachtige omgeving te verblijven? Boek dan 1 of meerdere overnachting(en) in de Bed & Breakfast To-Re-Create. Gastvrouw Daniëlle heet je van harte welkom in haar prachtige B&B!
Meer info vind je op: https://www.to-re-create.com