Ambachtelijk schepijs

Een veelgestelde vraag in onze ijssalon: Maken jullie dit ijs allemaal zelf?
Ja!

Naast de klassiekers vanille, chocolade, aardbei en stracciatella maken wij ook publiekslievelingen Snickers en Yoghurt Amarena. Zin in een lekker fruitig ijsje? In onze fruitsmaken verwerken wij altijd minimaal 1 tot 1,5 kg aan echt fruit!

Voor een lekker ijsje begin je bij de basis. Onze pasteuriseerketel (bovenste foto, machine links) zorgt ervoor dat alle ingrediënten (waaronder melk, suiker, en slagroom) gemixt worden tot een heerlijke ijsmix. Deze wordt verhit tot 85 graden celsius en daarna weer teruggekoeld tot ±4 graden. Voor het beste resultaat en de lekkerste smaak laten wij deze ijsmix een nacht rijpen.
Daarna kan het echte ijs maken beginnen met de ijsmachine (bovenste foto, rechtse machine). Aan de ijsmix wordt de smaak toegevoegd. Zo verwerken wij bijvoorbeeld in het Oreo ijs ook de echte koekjes en voor Tony’s Chocolonely smelten wij de originele repen.

Voorheen bereidde wij ons ijs in onze open keuken welke direct zichtbaar was vanuit de ijssalon. Maar bij groei hoort uitbreiding. Daarom hebben wij besloten om de voormalige chocolaterie om te bouwen tot ijskeuken. Meer werkruimte en je favoriete ijsje (bijna) altijd op voorraad door de plaatsing van extra vriezers en koelingen.

Benieuwd naar al onze ijssmaken? Kom dan snel langs en probeer een keuze te maken uit 1 van de 27 smaken!